office@trend-jobs.ro | Anunturi angajari, locuri de munca si CV online pentru angajare rapida

Zile libere 2022

Zile libere 2022 – vezi care sunt zilele libere platite de care te poti bucura in acest an

Esti interesat de zilele libere pentru anul 2022? In fiecare an aceste zile pica in perioade diferite, ceea ce inseamna ca pot fi chiar si in weekend, scurtand astfel perioada de zile libere platite din timpul saptamanii. In acest an insa, te poti bucura de 15 zile libere platite, din care 9 sunt in timpul saptamanii iar restul in weekend.

Este important sa stii din timp care sunt aceste zile libere de sarbatoare ofertite de catre stat, pentru a putea sa iti planifici concediul sau vizitele la rude si prieteni.

Zile libere 2022

In plus, pe langa faptul ca te poti bucura de aceste zile libere platite in 2022, trebuie sa stii ca in acest an se acorda si cate o zi libera platita pentru completarea Recensamantului online, pe care o poti lua oricand in decursul unui an.

Stim cat de important este sa iti poti planifica vacantele din timp, mai ales ca orice zi libera de la stat este motiv de bucurie in special in cazul in care se leaga cu weekendurile sau se creeaza punti cu zile libere suplimentare care se recupereaza ulterior.

Poti afla mai jos care sunt aceste zile libere de la stat in 2022:

Care sunt zilele libere de la stat in anul 2022

Este foarte important sa ai un calendar bine stabilit cu zilele libere de la stat in anul 2022. De aceea, mai jos poti sa vezi lista completa cu toate zilele libere legale pentru acest an, pentru ce se acorda acestea si in ce zi din saptamana cad acestea:

1 ianuarie, 2 ianuarie – Anul Nou – sambata si duminica;

24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Romane – luni

22 aprilie – Vinerea Mare – vineri;

24-25 aprilie – Pastele Ortodox 2022 – duminica si luni;

1 mai – Ziua Muncii – duminica;

1 iunie – Ziua Copilului – miercuri;

12 iunie si 13 iunie – Rusaliile si a doua zi de Rusalii – duminica si luni;

15 august – Adormirea Maicii Domnului – luni;

30 noiembrie – Sfantul Andrei – miercuri;

1 decembrie – Ziua Nationala a Romaniei – joi;

25-26 decembrie – Craciunul – duminica si luni;

Suplimentar fata de aceste zile, legislatia prevede sa fie oferite ca si zile libere de la stat in 2022 doua zile pentru fiecare dintre cele trei sarbatori religioase anuale, altele decat cele crestine, pentru persoanele care apartin altor religii.

Cum iti poti crea o mini vacanta in zilele cu sarbatori legale in 2022

Ca si in fiecare an, vei putea sa te gandesti la o mini vacanta si in anul 2022 conform zilelor cu sarbatori legale. Acestea pot fi oferite de catre stat si sunt anuntate in timp util sau pot fi luate drept concediu sau zile de recuperare de catre angajatorii care vor o mica perioada de concediu.

Pentru zilele libere din 2022 ai putea sa beneficiezi de zile libere denumite punti intre zilele de weekend si zilele liberele legale din timpul saptamanii in felul urmator:

Desi 24 ianuarie cade intr-o zi de luni, poti sa iti prelungesti weekendul si cu ziua de vineri.

Ziua de 1 iunie cade miercuri, in timpul saptamanii, asadar vei putea sa te bucuri de un weekend prelungit daca vei avea punte cu ziua de 30 si 31 mai, respectiv luni si marti, ori sa iti prelungesti weekendul urmator cu ziua de 2 si 3 iunie.

Sarbatoarea de Sfantul Andrei si de Ziua Nationala a Romaniei vor cadea intr-o zi de miercuri si, respectiv, joi. Astfel, poti sa te gandesti la o punte cu ziua de luni si marti sau doar cu ziua de vineri 2 decembrie. Cu toate acestea, cei care vor sa aiba o vacanta in adevaratul sens al cuvantului in aceasta perioada, pot lega intreaga saptamana cu aceste zile libere de la stat in 2022.

Zilele libere in 2022 se aplica pentru toti angajatii de la stat si de la privat

Desi zilele libere platite sunt oferte de catre stat in 2022 ca si in restul celorlalti ani, de acestea pot beneficia atat bugetarii, cat si persoanele care lucreaza intr-un mediu privat. Acest drept este prevazul in Codul Muncii si nu trebuie ingradit in vreun fel persoanelor care sunt angajate cu contract de munca in cadrul unei firme.

Cum sunt recompesanti cei care trebuie sa lucreze in zilele libere din 2022 de la stat

Conform legislatiei in vigoare aplicate prin Codul Muncii, cei care sunt obligati sa lucreze in zilele libere platite in 2022 trebuie sa fie recompensati de catre angajator.

Acest lucru este valabil atat pentru angajatii care lucreaza la stat, dar si pentru cei care lucreaza la privat.

Legea se aplica atat pentru zilele libere bugetare, cat si pentru zilele de weekend. Astfel, fie ziua respectiva va fi platita dublu, fie va fi necesar sa beneficieze de o zi libera in timpul saptamanii de lucru in urmatoarele 30 de zile.

Zile libere 2022

Asadar, daca vei fi nevoit sa lucrezi in una dintre cele 9 zile libere de la stat din 2022, trebuie sa stii care sunt drepturile tale ca si angajat si sa fii recompensat corespunzator.

Angajatorul care nu respecta aceasta prevedere legala poate sa fie sanctionat cu amenda.

Ziua nationala a Romaniei libera in 2022

Ziua nationala a Romaniei este libera in anul 2022 si cade intr-o zi de joi. Data de 1 decembrie este stabilita de foarte multa vreme ca si zi legala libera platita, chiar daca de-a lungul timpului nu a fost mereu in timpul saptamanii. Aceasta nu se raporteaza, ca si restul zilelor legale libere, insa poata fi legata de ziua de 30 noiembrie in care este sarbatorit Sfantul Andrei.

Zile libere 2022

Zile libere pentru Recensamant in 2022

In acest an ai posibilitatea sa completezi Recensamantul online din martie pana in luna mai a acestui an.

Pentru a incuraja completarea de la distanta pentru un numar cat mai mare de persoane, guvernul a stabilit prin Ordonanta de Urgenta nr. 19 din 4 februarie 2020 o zi libera platita in 2022 pentru toate persoanele asigurate care completeaza formularul online.

Pentru a beneficia de aceasta zi libera, angajatii trebuie sa prezinte angajatorului dovada autorecenzarii online prin codul de confirmare ce este oferit la finalul procesului.

Zile libere de la stat in 2022 pentru vaccinare

Pentru a incuraja vaccinarea populatiei impotriva COVID-19 din anul anterior statul a inceput sa acorde zile libere platite pentru persoanele care aleg sa se vaccineze. Astfel, pentru fiecare doza de vaccin efectuata, persoanele angajate pot solicita o zi libera platita ce nu se include in concediul de odihna. Legea se aplica atat persoanelor angajate la stat, cat si celor care sunt angajate in sistemul privat.

Chiar si elevii si studentii beneficiaza de o zi libera de la stat in 2022 chiar si pentru ziua in care se vaccineaza. Ziua libera se acorda pe baza prezentarii adeverintei de vaccinare eliberate de catre centrul unde a fost efectuat vaccinul.

Exista insa o categorie de angajati care nu beneficiaza de aceasta zi libera platita de la stat, si anume aceia care sunt vaccinati la locul de munca, vaccinare organizata de catre angajator.

Zile libere 2022 pentru scoala

In afara de aceste 15 zile libere oferite stat pentru acest an, elevii si profesorii beneficiaza si de zile libere in 2022 pentru scoala, respectiv vacantele de iarna, de primavara si de vara.

Asadar, in anul 2022 elevii se vor bucura de o vacanta de iarna in perioada 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022 (prescolari si elevii din ciclul primar) respectiv 23 decembrie – 2 ianuarie (gimnaziu, liceu, postliceala).

Vacanta de primavara in 2022 are loc intre 15 aprilie – 1 mai 2022 iar cea de vara incepe de pe 11 iunie 2022 si se termina la inceperea noului an scolar din septembrie 2022.

Zile libere speciale de la stat oferite si in 2022

Pe langa aceste zile libere de la stat in 2022 care corespund cu sarbatorile legale, angajatii mai pot beneficia si de zile libere speciale pentru diferite evenimente din viata lor, care nu se vor include in concediile de odihna sau in cele libere legale. Numarul de zile pentru evenimentele familiale sunt stabilite prin lege si prin contractul colectiv de munca. Aceste zile libere sunt valabile la nivel national, pentru orice firma sau institutie:

Zile libere 2022 pentru casatorie

Ca si zile libere in 2022 pentru casatorie poate fi vorba despre casatoria angajatului care poate primi 5 zile libere prin prezentarea certificatului de casatorie la angajator.

Totodata, si parintii care participa la casatoria copiilor pot sa beneficieze de 2 zile de concediu platit, in afara concediului anual.

Zile libere 2022

Gaseste-ti jobul potrivit

Creeaza-ti acum un CV online cu Trend-Jobs.ro

Zile libere 2022 pentru copii

In cazul in care apare un copil intr-o familie, tatal poate sa beneficieze de 5 zile de concediu in urma prezentarii certificatului de nastere. Daca acesta urmeaza si un curs de puericultura se mai adauga 10 zile la acest concediu.

Zile libere 2022 in caz de deces

Legea prevede zile libere in 2022 si in caz de deces, in momentul in care intervine aceasta situatie neprevazuta in familie. Pentru decesul sotului, al sotiei ori al parintilor si socrilor, angajatii primesc 3 zile libere, pe baza certificatului de deces.

In cazul in care este vorba despre decesul fratilor, surorilor sau a bunicilor acestia pot sa beneficieze de o zi libera platita.

Alte zile libere speciale in 2022 platite de stat:

  • Donatorii de sange – 1 zi
  • Concediu fara plata pentru studii – 30 de zile

Ce poti alege sa faci in aceste zile libere din 2022

Orice angajat asteapta cu nerabdare sa se bucure de zilele libere in 2022 si chiar sa poata beneficia de o mini vacanta creata de asa-zisele zile punti intre weekend si zilele libere din timpul saptamanii.

Daca te gandesi ce sa faci in acest an sa te bucuri de o perioada in plus de concediu, poti sa te gandesti sa mergi intr-o excursie la munte sau chiar si la mare daca este vorba despre zilele libere oferte in timpul verii.

Daca treci insa printr-o perioada stresanta si incarcata la munca, poti sa te bucuri de zilele libere platite in 2022 doar relaxandu-te acasa unde poti sa recuperezi orele de somn, sa faci exercitii fizice, sa iesi in parc sau sa mergi la cumparaturi.


Testimoniale

Ce spun clientii si partenerii despre noi.

Cele mai noi articole de pe Trend-jobs.ro

Vrei sa afli mai multe despre CV-ul de angajare, recrutare, piata muncii? Citeste articolele noastre.

6 joburi pentru care copiii se pot pregati cu ajutorul programului VizioKids

Noutati

Programul educational Viziokids nu numai ca isi propune sa ofere o educatie comprehensiva si interactiva pentru copii, ci si sa...

Citeste mai mult >

Echilibru intre viata profesionala si cea personala: Cum sa le gestionezi pe ambele cu succes

Noutati

Echilibrul intre viata profesionala si cea personala este esential pentru sanatatea mentala si emotionala a fiecarui individ. Este ceea ce...

Citeste mai mult >

Intrebari frecvente

Ce trebuie sa stiu despre un CV eficient?

Despre eficienta unui CV poti citi mai multe in acest articol.

Cum imi creez anuntul? Ce ascunde anuntul tau?

Despre anunturile de angajare poti citi mai multe in acest articol.

Ce trebuie sa stiu despre un CV eficient?

Despre eficienta unui CV poti citi mai multe in acest articol.

Cum imi creez anuntul? Ce ascunde anuntul tau?

Despre anunturile de angajare poti citi mai multe in acest articol.

Ce spun specialistii!

Cauti un job? Vezi care sunt joburile disponibile si aplica acum.

Vrei sa angajezi? Posteaza anunturile tale de angajare pe Trend-Jobs.ro.

Contacteaza-ne

Trend-Jobs.ro
office@trend-jobs.ro

Tel: 0770399614
https://trend-jobs.ro

.

Anunturi angajari

Cauti un nou loc de munca sau vrei sa te reorientezi profesional? Te intereseaza anunturi angajari contabil, anunturi angajari ospatar, anunturi angajari agent vanzari, anunturi angajari bucatar sau din domenii precum comunicare, marketing sau online? Pe Trend Jobs gasesti cele mai noi si relevante anunturi pentru angajari, indiferent de experienta pe care o ai. Poti primi periodic cele mai noi joburi aparute din domeniul tau de interes si poti sa aplici rapid daca ai un CV completat.

Joburi online / remote

Daca vrei sa lucrezi prin intermediul internetului poti gasi o serie de joburi online (joburi remote) despre care poti gasi mai multe detalii in pagina dedicata, Joburi online si joburi remote.

Oferte de munca

Poti gasi cele mai bune oferte de munca daca iti creezi un cont si iti completezi un CV cat mai detaliat, cu experienta ta profesionala si studiile pe care le-ai urmat. Poti cauta oferte de munca la domiciliu, oferte de munca in strainatate, dar si oferte in functie de orasul in care te afli. In urma aplicarii tale fiecare angajator are ocazia sa iti deschida aplicatia si sa te cheme la un interviu.

CV online

Creste-ti sansele ca un angajator sa remarce candidatura ta printr-un CV completat corect si cu informatii reale. Pe site-ul nostru ai sansa sa creezi un CV online pe o platfoma special dedicata celor care isi cauta un job. Un CV de angajare clar si realizat intr-un mod profesionist are sanse mai mari sa fie remarcat chiar si de catre angajatorii de top.

Locuri de munca Bucuresti

Pentru ca cele mai multe locuri de munca sunt in Bucuresti iti oferim posibilitatea sa descoperi joburi din mai multe domenii de activitate si care solicita diferite niveluri de experienta. Poti sa aplici atat pentru locuri de munca Bucuresti, locuri de munca Bucuresti sector 1, locuri de munca Bucuresti sector 2, locuri de munca Bucuresti sector 3, locuri de munca Bucuresti sector 4, locuri de munca Bucuresti sector 5 sau locuri de munca Bucuresti sector 6.

Joburi de acasa

Iti poti gasi si un job de acasa daca esti interesat de o astfel de oportunitate. Nu mai pierzi timpul pe drum si poti lucra relaxat, in confortul casei tale. Vezi detalii in pagina Joburi de acasa.