office@trend-jobs.ro | Anunturi angajari, locuri de munca si CV online pentru angajare rapida

Interviurile Trend-Jobs.ro: Alexandra Olteanu – Director General All To Know, specialist recrutare si consilier in dezvoltare personala

Cum trebuie sa arate un CV eficient, eligibil, care sa iti creasca sansele de a fi recrutat pentru postul dorit? Cum arata candidatul potrivit si de ce poti fi respins, chiar daca postul pentru care aplici pare ca ti se potriveste ca o manusa? Afla raspunsurile la aceste intrebari si nu numai in interviul de mai jos. Gasesti si interviul video complet, la finalul acestui articol.

 

Care sunt principalele aspecte pe care le urmareste o firma la un angajat?

Astazi, daca ne uitam in piata, dar si in studii, principalele aspecte urmarite sunt flexibilitatea si adaptabilitatea. Astazi, adaptabilitatea adevenit un pilon de baza.

Daca ne uitam in anii din urma, acestea erau cumva surclasate de abilitatile de project management, abilitatile de comunicare, urmate, evident, de productivitate si eficienta, capacitatea de a livra rezultate si de comunicare, capacitatea de a interrelationa, de a spune lucrurilor pe nume, de cele mai multe ori, dar de a le spune intr-o forma diplomata.

Acestea sunt principalele zone pe care le cauta astazi angajatorii: flexibilitate, adaptabilitate, capacitatea de a te plia usor pe noi conditii de job, pe noi contexte de munca, vezi transferul de la office la work from home, vezi capacitatea de a trece de la intalniri face to face in online. Elemente pe care pana acum le stiam a fi importante astazi au devenit esentiale.

Alexandra Olteanu: “CV-ul e important sa nu fie unul general, sa aiba cuvinte cheie, sa aiba elemente reper pentru experienta pe care o ai. Angajatorul se uita la experienta, dar, ca sa poata sa vada experienta, iti trebuie un CV bine realizat.”

Un CV bine realizat contribuie la decizia de a angaja o persoana sau experienta profesionala este factorul diferentiator?

Experienta, daca ma intrebi pe mine, dar CV-ul este poarta de intrare. Ca la intrebarea aceea: un manager e nascut sau educat? Este educat, evident. Dar e nascut intai. Cam asa e si cu CV-ul si experienta. Ca sa pot sa inteleg exact care este experienta, am nevoie de un CV bine realizat. Am nevoie ca in CV sa apara niste cuvinete cheie, astfel incat CV-ul sa fie selectat. Am nevoie sa reiasa din CV elemente care sa ma faca pe mine, recrutor sau manager, sa aleg acel CV.

Astazi, cele mai multe selectii de CV-uri se intampla online. Un robotel cauta cuvinte cheie si spune: “acesta este CV-ul”. CV-ul e important sa nu fie unul general, sa aiba cuvinte cheie, sa aiba elemente reper pentru experienta pe care o ai, dupa care, in interviu, discutam despre elemente concrete de experienta. Astazi, poate mai mult decat in anii trecuti, angajatorii se uita la experienta. Sunt industrii in trend acum care, din pacate, cer mai multa experienta decat potential. Ca atare, ambele sunt importante.

Angajatorul se uita la experienta, dar, ca sa poata sa vada experienta, iti trebuie un CV bine realizat.

“Recomand intotdeauna: uita-te exact ce iti cere jobul si fa-ti CV-ul adaptat in functie de cerintele de job pentru ca pe acelea le vei regasi in selectarea CV-ului. ”

Care sunt cuvintele cheie? Acestea vizeaza experienta , studiile? Cum se aleg?

Cuvintele cheie sunt legate de joburile respective. Daca, nu stiu, caut in zona de process management sau de project management, probabil ca o sa am nevoie de cuvinete cheie legate de” lean” sau “6 sigma”.

Adica, in functie de tipologia jobului, sunt cuvinte cheie care aduc cumva in evidenta tipul de experienta pe care il ai pe proiectele respective. Sau daca esti in situatia de a cauta un job de management, un cuvant cheie poate sa fie “peste 40 de angajati”, “am coordonat peste 40 de angajati” sau “peste 50”, “peste 20”.

Deci cuvintele cheie sunt legate strict de joburi si de cerintele din job. De aceea, recomand intotdeauna: uita-te exact ce iti cere jobul si fa-ti CV-ul adaptat in functie de cerintele de job pentru ca pe acelea le vei regasi in selectarea CV-ului.

“De foarte multe ori gasim un candidat care este potrivit. Dar daca ma uit cum ar putea sa functioneze profilul acesta in organizatia pe care o am, in echipa pe care o am, cu managerul, aici va face diferenta, cu siguranta, ceea ce este cel mai potrivit pentru echipa, organizatia si jobul respectiv.”

 Cum iti dai seama daca o persoana chiar este potrivita pentru jobul pus la dispozitie?

Sunt multi factori, sunt extrem de multi. Am sa incerc sa concentrez: este experienta, evident, cat de mult ai intrat in mod direct in experienta de job similara jobului pe care il avem disponibil, este profilul de angajat. Fiecare companie se uita la un tip de profil in functie de cultura organizationala, in functie de profilul pe care compania respectiva l-a creionat.

Ne uitam la structura de personalitate in functie de echipa din care va face parte, ca este vorba de formula de interconectare intre manager si angajatul care urmeaza sa vina pe jobul respectiv, ca este vorba de tipologia echipei. Poate am o echipa de patru in care am numai extroverti si am nevoie mai degraba de un introvert care sa tempereze. Sau invers.

Sau poate am intr-o echipa de vanzari, de exemplu, persoane care sunt extrem de flexibile, reusesc sa gestioneze informatia foarte rapid, dar am nevoie de o persoana care sa se uite la detaliu si atunci probabil ca voi alege pe cineva care va fi mai degraba senzorial, cu atentie mai mare la detaliu. Sunt elemente extrem de importante.

De foarte multe ori gasim un candidat care este potrivit, deci, daca ne uitam doar a el, este manusa pentru job. Dar daca ma uit cum ar putea sa functioneze profilul acesta in organizatia pe care o am, in echipa pe care o am, cu managerul, care are un tip de profil, cu echipa, care poate sa aduca mai multa productivitate daca are pe cineva care e mai analitic, aici va face diferenta, cu siguranta, ceea ce este cel mai potrivit pentru echipa, organizatia si jobul respectiv.

„Testele de personalitate pot sa aduca elemente importante, dar intr-o proportie de 40%”

Sunt testele de personalitate indicate pentru selectarea candidatului?  

Parerea mea este ca testele de personalitate pot sa aduca elemente importante, dar intr-o proportie de 40% maximorum. Stiu foarte bine ca testele de personalitate, practic, raspund unor referinte de context. Sa luam de exemplu MBTI. Este un test foarte bun, care se uita la profilul de personalitate, dar respondentii vor fi intotdeauna conectati la ultima perioada din viata. Adica ei vor raspunde in functie de ceea ce isi amintesc  sau de ceea ce a fost pregnant in ultima perioada.

Urmareste interviul complet mai jos

Spune ce crezi

Anunturi angajari

Pe acest site vei gasi anunturi de angajari pentru care poti aplica rapid si pentru care ai sanse sa fii contactat in vederea sustinerii unui interviu. Indiferent de domeniul in care doresti sa te angajezi, cu ajutorul filtrelor disponibile poti sa gasesti mult mai usor oportunitatile, anunturi de angajari care te intereseaza, si sa aplici doar la angajatorii care au jobul pe care ti-l doresti.

Oferte de munca

In cazul in care esti in cautare de oferte de munca la domiciliu, oferte de munca in strainatate sau oferte de munca in Bucuresti, nu trebuie decat sa ai un CV activ si ulterior poti sa aplici simplu si rapid la anuntul de interes pentru tine. Mai mult, daca te abonezi la newsletter poti sa primesti constant e-mail cu noile joburi aparute.

CV online

Un CV online bine completat va prezenta un interes mai mare in fata posibilului angajator. Daca iti doresti sa gasesti un loc de munca intr-un timp scurt, trebuie sa ai in primul rand CV-ul de angajare bine completat, cu toate informatiile despre experienta profesionala, abilitati, competente si studii. Ulterior nu mai ramane decat sa aplici rapid, iar CV-ul tau online ajunge direct la compania angajatoare.

Afla mai multe despre CV-ul online.

Locuri de munca Bucuresti

Locurile de munca din Bucuresti sunt numeroase, asadar ai de unde alege atunci atunci cand vrei sa iti schimbi meseria sau pur si simplu vrei sa cauti un job mai bun si avantajos. Poti gasi cu usurinta anunturile dorite, fie ca esti in cautare de locuri de munca in Bucuresti in sectorul 4, 5, 6 sau in orice alt sector. In acelasi timp ai posibilitatea sa aplici si pentru joburi de acasa la firmele care au sediul in Bucuresti.
Afla mai multe in pagina locuri de munca Bucuresti.

Cauti un job? Vezi care sunt joburile disponibile si aplica acum.

Vrei sa angajezi? Posteaza anunturile tale de angajare pe Trend-Jobs.ro.

Contacteaza-ne

Trend-Jobs.ro
office@trend-jobs.ro

Tel: 0770399614
https://trend-jobs.ro

.

Anunturi angajari

Cauti un nou loc de munca sau vrei sa te reorientezi profesional? Te intereseaza anunturi angajari contabil, anunturi angajari ospatar, anunturi angajari agent vanzari, anunturi angajari bucatar sau din domenii precum comunicare, marketing sau online? Pe Trend Jobs gasesti cele mai noi si relevante anunturi pentru angajari, indiferent de experienta pe care o ai. Poti primi periodic cele mai noi joburi aparute din domeniul tau de interes si poti sa aplici rapid daca ai un CV completat.

Joburi online / remote

Daca vrei sa lucrezi prin intermediul internetului poti gasi o serie de joburi online (joburi remote) despre care poti gasi mai multe detalii in pagina dedicata, Joburi online si joburi remote.

Oferte de munca

Poti gasi cele mai bune oferte de munca daca iti creezi un cont si iti completezi un CV cat mai detaliat, cu experienta ta profesionala si studiile pe care le-ai urmat. Poti cauta oferte de munca la domiciliu, oferte de munca in strainatate, dar si oferte in functie de orasul in care te afli. In urma aplicarii tale fiecare angajator are ocazia sa iti deschida aplicatia si sa te cheme la un interviu.

CV online

Creste-ti sansele ca un angajator sa remarce candidatura ta printr-un CV completat corect si cu informatii reale. Pe site-ul nostru ai sansa sa creezi un CV online pe o platfoma special dedicata celor care isi cauta un job. Un CV de angajare clar si realizat intr-un mod profesionist are sanse mai mari sa fie remarcat chiar si de catre angajatorii de top.

Locuri de munca Bucuresti

Pentru ca cele mai multe locuri de munca sunt in Bucuresti iti oferim posibilitatea sa descoperi joburi din mai multe domenii de activitate si care solicita diferite niveluri de experienta. Poti sa aplici atat pentru locuri de munca Bucuresti, locuri de munca Bucuresti sector 1, locuri de munca Bucuresti sector 2, locuri de munca Bucuresti sector 3, locuri de munca Bucuresti sector 4, locuri de munca Bucuresti sector 5 sau locuri de munca Bucuresti sector 6.

Joburi de acasa

Iti poti gasi si un job de acasa daca esti interesat de o astfel de oportunitate. Nu mai pierzi timpul pe drum si poti lucra relaxat, in confortul casei tale. Vezi detalii in pagina Joburi de acasa.